Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Περισσότερα...Με τη διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων συνσντήθηκαν σήμερα το πρωί οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" Βασίλης Τσίκαρης και Κώστας Μπασιούκας

και το μέλος της παράταξης Γιώργος Κρανάς στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η παράταξη με φορείς και πολίτες προκειμένου να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Ηπειρώτικη κοινωνία.
Κύριο θέμα συζήτησης και σε αυτή την συνάντηση ήταν οι συνέπειες που θα έχει τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων η συνέχιση της διαδικασίας αξιολόγησης με στόχο την απόλυση εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι η διαδικασία που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο θέμα της αξιολόγησης βρίσκει αντίθετους τόσο τους ίδιους όσο και πολλά Δημοτικά συμβούλια, όπως και του Δήμου Ιωαννιτών. Ένας ακόμη προβληματισμός που εκφράστηκε απο την πλευρά των εργαζομένων αφορά στις διαρκώς υποβαθμιζόμενες παροχές προς τους πολίτες - ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας- αποτέλεσμα της μείωσης της χρηματοδότησης που έχει γίνει σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε και θα οδηγηθούμε στο ξεπούλημα  των δημόσιων υπηρεσιών σε μεγάλες κερδοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες θα έχουν ως μόνο γνώμονα δράσης το ιδιωτικό τους κέρδος και θα αδιαφορούν για την προστασία και τις ανάγκες των πολιτών", ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων Χρήστος Μεντής.
Απο την πλευρά της "Ήπειρος Ανατροπής" τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη μαζικής αντίδρασης εργαζομένων και συνδικαλιστικών φορέων στις επιχειρούμενες ενέργειες απαξίωσης τόσο του ρόλου του κάθε εργαζομενου όσο και του ρόλου των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Αν περιμένουμε να μας χτυπήσει την πόρτα η απόλυση ή η ιδιωτικοποίηση θα είναι πολύ αργά" τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Subscribe to RSS Feed