Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα το πρωί επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Κουτσελιού  τα μέλη της Παράταξης  «Ηπειρος Ανατροπής» Γ. Κρανάς και Κ. Μπασιούκας για να ενημερωθούν από κοντά για τα προβλήματα του Σχολείου τα οποία ανάγκασαν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να προβεί σε διήμερο κλείσιμο του Σχολείου.
Oι συνθήκες που επικρατούν στην είσοδο του σχολείου με την συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις  καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση σε αυτό μαθητών και γονέων.Το κύριο πρόβλημα όμως της διαμαρτυρίας είναι η μεταφορά των μαθητών από και προς το Σχολείο η οποία γίνεται με μεγάλα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ χωρίς τα απαραίτητα  και δια νόμων επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας των μαθητών. Το Σχολείο έχει 134 μαθητές από τους οποίους οι  31 είναι μεταφερόμενοι από τα χωριά Πλάτανος, Χαροκόπι, Κυπαρίσια, Μουζακαίοι και Σερβιανά. Στη Γορίτσα δεν πραγματοποιεί δρομολόγιο το Αστικό  ΚΤΕΛ καθώς και σε κοντινούς συνοικισμούς όπου υπάρχει μεν δρόμος αλλά το Αστικό ΚΤΕΛ όπως ανέφεραν οι γονείς επέλεξε να μην δρομολογήσει λεωφορεία. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εγκαίρως  είχε επισημάνει τα προβλήματα αλλά οι αρμόδιοι δεν έδωσαν λύσεις παρά τις υποσχέσεις και όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πολλοί γονείς «στις εκλογές μας έταζαν λύσεις στα προβλήματα αυτά, αλλά τώρα κανένας δεν εμφανίζεται να μας ακούσει»
Οι γονείς προτείνουν  ένα ειδικό μαθητικό δρομολόγιο για την ασφαλή μεταφορά των 25 μαθητών από τα τέσσερα χωριά και ένα ταξί για τους  τρείς εξάχρονους από τα Σερβιανά ενώ οι υπόλοιποι 3 μαθητές  μπορούν να μετακινούνται με το Αστικό  ΚΤΕΛ.
Η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» συμφώνησε και στηρίζει  την πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων. Είναι προφανές ότι οι μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν στο κλείσιμο πολλών σχολείων και την απόλυση εκπαιδευτικών, έχουν άμεση επίδραση και σοβαρές συνέπειες στην μαθησιακή διαδικασία. Αυτοί που πληρώνουν ιδιαίτερα τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής είναι τα πιο φτωχά λαικά στρώματα της κοινωνίας μας και οι άνθρωποι της υπαίθρου.


Subscribe to RSS Feed