Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την παρουσία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ήπειρο

   Γράφτηκε στον τοπικό Τύπο πως αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ήπειρο αντιπροσωπεία του Γραφείου Δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Β. Ελλάδας, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους της περιοχής και η είδηση πέρασε «στα ψιλά», καθώς συνοδευόταν από την αποπροσανατολιστική επισήμανση ότι πρόκειται για μια ευρεία πρωτοβουλία, με σκοπό την συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων και πολιτών, ενισχύοντας δήθεν θέματα συνεργασιών και φιλίας.
    Ποιος είναι όμως ο πραγματικός στόχος της διαβόητης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης;
   Ήδη από το 2010, η καγκελάριος Μέρκελ είχε έρθει σε συνεννόηση και συμφωνία με τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ώστε να εξελιχθεί μια πολιτική προσέγγισης και συνεργασίας κρατικών φορέων της Ελλάδας και της Γερμανίας, εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών, με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα προήγαγαν ένα κλίμα όσμωσης μεταξύ των δύο λαών, με την επικυριαρχία, ωστόσο, της γερμανικής πλευράς.
Στο πλαίσιο αυτό, η καγκελάριος Μέρκελ όρισε εντεταλμένο από γερμανικής πλευράς για την παρακολούθηση και υλοποίηση αυτής της στρατηγικής τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Με το όλο εγχείρημα να τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας.
Το 2012, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, η συμφωνία επικαιροποιείται και διευρύνεται η συμμαχία των προθύμων, από ελληνικής πλευράς, με ανθρώπους που υποτίθεται υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Που είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στην στρατηγική επιδίωξη των Γερμανών να ελέγξουν τους ιδιαιτέρα επικερδείς τομείς της αποκομιδής, διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων και αποβλήτων, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού.
Επιδιώκεται ο απόλυτος και ασφυκτικός έλεγχος των τοπικών κοινωνιών, γι΄αυτό στην ατζέντα περιλαμβάνεται ακόμη και ο υγειονομικός τομέας, όπως είναι η πρόληψη, η κοινωνική πρόνοια, ακόμη και θέματα μετανάστευσης.
Γι’ αυτό άλλωστε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, έλαβαν από την «Ελληνογερμανική Συνέλευση», 8σέλιδο ερωτηματολόγιο με το οποίο τους ζητείται να γίνει πλήρης και λεπτομερής απογραφή των περιουσιακών στοιχείων, των χαρακτηριστικών και των υποδομών των Δήμων και των Περιφερειών τους
Να, λοιπόν, που, μέσα στο περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κάποιοι εγχώριοι και ξένοι οικονομικοί επιχειρηματικοί κύκλοι, συνεπικουρούμενοι από ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κερδοσκοπούν. Αυτή είναι η εικόνα που σχηματίζεται αν κάποιος συναρμολογήσει τα κομμάτια του παζλ.
Δίνουν γη και ύδωρ σε κάθε επίδοξο επιχειρηματία, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών.Καταδικάζουν τους πολίτες και ειδικά τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα σε έναν εφιαλτικό τρόπο ζωής, όπου το δικαίωμα στην εργασία, τη μόρφωση και την πρόσβαση στην υγεία θα είναι άπιαστο όνειρο. Έτσι, το μοναδικό δημόσιο αγαθό που θα ανήκει στους πολίτες θα είναι το Δημόσιο Χρέος.
Καλούμε τους αιρετούς της Ηπείρου να αντισταθούν.
Να μην γίνουν συνεργοί στο οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό έγκλημα που μεθοδεύεται και καθοδηγείται από το Γερμανικό Προξενείο, με την βοήθεια ντόπιων συνεργατών.
Να ορθώσουν το ανάστημά τους σε όσους επιδιώκουν να λαφυραγωγήσουν και να εκποιήσουν τον πλούτο του τόπου μας.
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, την δημόσια περιουσία, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης και, ταυτόχρονα, θα ελέγξει όσους υποθηκεύσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των Δήμων και Περιφερειών και την οικονομική ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών.

9/11/2014
Το Γραφείο Τύπου
της περιφερειακής παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη


Subscribe to RSS Feed