Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτική συνάντηση και ταυτόχρονα παρέμβαση με κύριο άξονα την επιχειρούμενη «Αξιολόγηση» είχε σήμερα κλιμάκιο της Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» με την Διοίκηση και τον Σύλλογο εργαζομένων του ΠΓΝΙ.
Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Περιφερειακό σύμβουλο Κο Τσίκαρη Β., Μπασιούκα Κ. , Νικολόπουλο Τ., και Τζιάλλα Δ. είχε συνάντηση κατ’ αρχήν με τον Σύλλογο εργαζομένων όπου ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα που είχαν να κάνουν με τις δράσεις του στο θέμα της Αξιολόγησης, τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, της λειτουργικότητας του νοσοκομείου στο επίπεδο της παροχής δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους, των ανασφαλίστων συμπεριλαμβανομένων  καθώς και σε θέματα που έχουν να κάνουν με προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Από την πλευρά του Συλλόγου εργαζομένων εκφράστηκε η αγωνία ότι δυστυχώς σε πολλά θέματα που ταλανίζουν σήμερα τον χώρο της υγείας η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη. Τονίστηκε ότι μέσα από την λειτουργία του  ΕΣΑΝ διακυβεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας και εκτιμήθηκε ότι θα αποτελέσει  την  ταφόπλακα του ΕΣΥ. Ήδη έχουν ιδιωτικοποιηθεί πολλές υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και παρέχονται και άλλες στα ιδιωτικά συνεργεία με ένα κόστος που θα φτάσει τα 3.200.00 ευρώ. Η υποστελέχωση είναι μάστιγα ιδιαίτερα στο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότεροι από 300 εργαζομένοι.. Τονίστηκε πως ο  οργανισμός του νοσοκομείου είναι ξεπερασμένος και το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα αναδειχτεί με τον πλέον τραγικό τρόπο με την ολοκλήρωση της κατασκευής του 4ου κτιρίου, για δε το θέμα της ανάδειξης δράσεων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στην νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ δεν ζητήθηκε καθόλου η συμμετοχή του σε οποιανδήποτε διαβούλευση. Τέλος για την επιχειρούμενη «Αξιολόγηση» διατρανώθηκε η αντίθεσή του συλλόγου αλλά και του συνόλου των εργαζομένων και τονίστηκε ότι ο μόνος στόχος που έχει είναι οι απολύσεις και η κάμψη του ηθικού των εργαζομένων.
Στην συνάντηση με την διοίκηση όπου τέθηκαν τα ίδια ζητήματα, ο Διοικητής Κος Βάββας, τόνισε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του ιδρύματος, όπου με μειωμένους πόρους καλύπτει περισσότερες ανάγκες σήμερα. Παρ’ όλα αυτά ως αναφορά την παροχή των υπηρεσιών του νοσοκομείου, αυτές  παραμένουν σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Το 4ο κτίριο ολοκληρώνεται στο επόμενο διάστημα αλλά δυστυχώς δεν έχει διασφαλιστεί ακόμη η στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό. Για το θέμα του ΕΣΠΑ η διοίκηση έχει συμμετάσχει κατ’ αρχήν σε διαβούλευση για εκπόνηση προτάσεων και ενημέρωσε ότι υπάρχει κατ’ αρχήν έγκριση για υλοποίηση έργου αντικατάστασης της μορφής θέρμανσης με υγραέριο. Όσων αφορά το θέμα της αξιολόγησης, έχει βγει ο επιμερισμός και θα προχωρήσει στο υπηρεσιακό επίπεδο, έστω κι αν στην αντίληψη πολλών, αυτή έχει πολλά κενά.
Από την πλευρά του κλιμακίου ο Κος Τσίκαρης δήλωσε την υποστήριξη στα αιτήματα  των εργαζομένων και την πρόθεση της παράταξης να προβεί σε ενέργειες ώστε αυτά να αναδειχτούν περαιτέρω. Για το θέμα της αξιολόγησης δήλωσε την συμπαράστασή της παράταξης και εξήρε τον αγώνα  των εργαζομένων. Ζήτησε από την διοίκηση του Νοσοκομείου να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να αποφύγει την διαδικασία αυτή τονίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο επίπεδο της λειτουργίας του νοσοκομείου. Έγινε μακρά κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του ΕΣΠΑ και αναδείχτηκαν πλευρές και για άλλες δράσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Κλείνοντας την γόνιμη και ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση, τονίστηκε από την πλευρά της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής»  προς όλες τις κατευθύνσεις, η ανάγκη της ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας- η οποία απειλείται άμεσα με την λειτουργία του ΕΣΑΝ και  η εξασφάλιση της δωρεάν περίθαλψης για όλους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν ,ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της κρίσης που μας οδήγησαν οι επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Subscribe to RSS Feed