Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

"Θεωρούμε αδιανόητο στο έτος 2014 να χρειάζεται ως εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκροσωπούμε τον Ηπειρωτικό λαό, να διεκδικούμε τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα. Δηλαδή το δικαίωμα των Ηπειρωτών να ενημερώνονται και να μπορούν να ασκούν ουσιαστικά έλεγχο στις αποφάσεις που τους αφορούν. Θα περιμέναμε, μια παράταξη που στηρίχθηκε από το 51% των Ηπειρωτών να δείχνει μεγαλύτερη δημοκρατική ευαισθησία. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε έναν πιο ουσιαστικό και προσβάσιμο στον δημόσιο έλεγχο τρόπο λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Αναφορικά με το θέμα του εργοστασίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του οποίου η ίδρυση με την μορφή ΣΔΙΤ έχει δρομολογηθεί ,εκφράσαμε -κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή- την διαφωνία της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" για την πολιτική που εφαρμόζει η Περιφερειακή Αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων στην ΄Ήπειρο συνολικά. Πολιτική που υπονομεύει τις προσπάθειες δημιουργίας οικολογικής συνείδησης στους πολίτες αλλά και τις προσπάθειες ανακύκλωσης στην πηγή. Ταυτόχρονα μεταφέρονται - εκτιμούμε - σοβαρά οικονομικά βάρη στις πλάτες των πολιτών.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναδείξαμε την παραπληροφόρηση που διοχετεύθηκε απο επίσημους φορείς για τον χρονικό ορίζοντα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού.Η λειτουργία του εργοστασίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σημαίνει μετατροπή του ΧΥΤΑ Ελληνικού σε ΧΥΤΥ και αναγκαστικά μεγάλη παράταση στην διάρκεια λειτουργίας του.
Στο θέμα μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση προβλημάτων βατότητας δρόμων, εκ μέρους της 'Ήπειρος Ανατροπής" ,τονίσαμε ότι η πρακτική της Περιφερειακής Αρχής οδηγεί σε κατάχρηση του δικαιώματος που έχει μεταβιβάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στον Περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Ως παράταξη θεωρούμε ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα οδοποιίας θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την προκήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού."

                                                                Παρασκευή 26/9/2014
Subscribe to RSS Feed