Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κόμβος Μετσόβου υπό κατασκευή 

«Συνάντηση περιφερειακής παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με το Δ.Σ Εργαζομένων ΚΤΕΛ Ιωαννίνων»

Συνάντηση πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν στην παράταξή μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την απελευθέρωση των μεταφορών και ιδίως το θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων χωρίς αιτιολόγηση που επιβλήθηκε από τη συγκυβέρνηση με το Π.Δ. ΦΕΚ Α' 161/2014.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Βασίλης Τσίκαρης και Κώστας Μπασιούκας, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν ότι η απελευθέρωση των απολύσεων είναι μνημονιακή δέσμευση και ανέδειξαν τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της κατεδάφισης των κατακτήσεων των εργαζομένων.
Επίσης οι δύο αντιπροσωπίες συμφώνησαν ότι η δήθεν απελευθέρωση των μεταφορών λειτουργεί ως μηχανισμός συγκέντρωσής τους  σε λίγες μεγάλες εταιρείες και θα απομακρύνει από το επάγγελμα τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες, ενώ από την παράταξη μας τονίστηκε  η  ανάγκη να ανατραπεί  κινηματικά και πολιτικά αυτή η πολιτική που ενισχύει τις μεγάλες επιχειρήσεις και εξαθλιώνει τους μικρομεσαίους και τους μισθωτούς.
Η παράταξη μας έθεσε το θέμα της παράνομης, αλλά προπάντων επικίνδυνης για τη ζωή των επιβατών στάσης των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στη Εγνατία. Ένα πρόβλημα που σχετίζεται και με τον τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής αυτού του οδικού άξονα. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται ούτε στους οδηγούς ούτε στους επιβάτες, αλλά στην έκδοση εισιτηρίων με προορισμό τα συγκεκριμένα σημεία επί της Εγνατίας.  Και από τις δύο αντιπροσωπίες  αναδείχθηκε η ανάγκη πιστής εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και της διενέργειας αυστηρών ελέγχων της τροχαίας.
Η παράταξή μας «Ήπειρος Ανατροπής» με επικεφαλής τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για να αποτρέψει τις απολύσεις, θα συμβάλλει στην ευρύτατη γνωστοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και θα προσπαθήσει μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πιέσει για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας στα ζητήματα του υπεραστικού ΚΤΕΛ και την καλύτερη δυνατή και ασφαλή μετακίνηση όλων των Ηπειρωτών.

Το γραφείο Τύπου της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής»


Subscribe to RSS Feed