Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Προϋπολογισμό χωρίς "περιφερειακή συνείδηση" χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό 2016 της Περιφέρειας Ηπείρου η αντιπροέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, περιφερειακή σύμβουλος με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, κ. Τζένη Κοίλια-Ταπραντζή,  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

H τοποθέτηση της αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, περιφερειακής συμβούλου της περιφερειακής παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, κ.  Τζένης Κοίλια-Ταπραντζή, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2016

Κύριοι συνάδελφοι,
ο προϋπολογισμός του 2016 που καλούμαστε να εγκρίνουμε σήμερα κινείται στην ίδια λογική και πολιτική προσέγγιση όπως και αυτός του 2015. Δυστυχώς, το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για την τοπική αυτοδιοίκηση από τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων, που αφορά κυρίως τις αρμοδιότητές της, πνίγει κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων. Έτσι, λοιπόν, είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ανάγκη της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου, όπως για παράδειγμα η διαχείριση των έργων Δημοσίων επενδύσεων να αποτελεί έργο του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι μόνον των αποφάσεων του ίδιου του Περιφερειάρχη!
Επανειλημμένα έχουμε θέσει σαν παράταξη "Ήπειρος Ανατροπής" το ζήτημα της ιεράρχισης έργων που θα πρέπει να εκτελέσει η περιφέρεια. Συζητούμε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά χωρίς να έχουμε κάνει ιεράρχιση των έργων. Συζητούμε χωρίς να έχουμε αποκτήσει ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...
Έτσι, θα μου επιτρέψετε, κύριοι συνάδελφοι, να κάνω μια μικρή υπέρβαση σήμερα της θεσμικής μου ιδιότητας σαν α/προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου όλης της Ηπείρου, και κάτω από την πίεση του κινδύνου για την ανάπτυξη της πατρίδας μου και τόπου διαμονής μου, της Άρτας, πέρα από τα όσα ακούστηκαν από άλλους συναδέλφους, να μιλήσω με αγωνία γι αυτήν!
Ο νομός της Άρτας θεωρούμε ότι έχει μείνει πίσω από τα μεγάλα έργα ανάπτυξης, από έργα που θα δώσουν στην πόλη και στον νομό ένα άλλο όραμα. Μας λείπει, λοιπόν, το ΟΡΑΜΑ...Κάθε μέρα όσοι μένουμε στην Άρτα βιώνουμε πως η πόλη μένει πίσω σε έργα που θα δώσουν δουλειά σε νέους της περιοχής μας, σε έργα που θα δώσουν τουριστική προβολή στα όμορφα βουνά της και στον Αμβρακικό κόλπο, στο ποτάμι της τον Άραχθο, στα ομορφότερα Βυζαντινά μνημεία που βρίσκονται κυρίως εδώ, σε έργα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις του νομού.
Με μεγάλη αγωνία, λοιπόν, κρούουμε τον κώδωνα κινδύνου, εκπέμπουμε σήματα SOS!
Subscribe to RSS Feed