Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 αντιπροσωπεία της «Ήπειρος Ανατροπής» αποτελούμενη από το Βασίλη Τσίκαρη, Κώστα Μπασιούκα, Νίκο Μάνθο, Άγγελο Κολέμπα και Κόλια Ελένη με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ηπείρου του ΤΕΕ.
Στη πολύωρη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση πάνω σε θέματα και προβλήματα που απασχολούν την Περιοχή. Η συζήτηση εστιάστηκε στα προβλήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λεκανοπεδίου, τη δημιουργία του νέου παραλίμνιου πάρκου στο βοτανικό, τα έργα και την πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και τον τρόπο αποκατάστασης του ιστορικού μνημείου της Γέφυρας της Πλάκας.
 Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ αναφέρθηκαν οι επεξεργασμένες θέσεις του για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να θωρακιστεί το Λεκανοπέδιο έναντι των πλημμυρικών φαινομένων. Στο θέμα της δημιουργίας του νέου παραλίμνιου πάρκου στο βοτανικό η συζήτηση ανέδειξε την επείγουσα ανάγκη να οριστικοποιηθούν και να εγκριθούν το Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη, το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου και ο Χωροταξικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, την προστασία της Λίμνης και τις θέσεις των αρμόδιων  και επιστημονικών φορέων. Η αντιπροσωπεία της Παράταξης έκφρασε την έντονη αντίθεσή της στη δημιουργία του νέου παραλίμνιου πάρκου το οποίο θεωρεί ότι αποτελεί προπέτασμα καπνού προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεσοπρόθεσμα σχέδια επιχειρηματικής δραστηριότητας στη περιοχή αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα προκληθούν τόσο στη Λίμνη όσο και γενικότερα στο Λεκανοπέδιο.
 Στο θέμα των έργων και της πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων αναδείχθηκε με ιδιαίτερη έμφαση το γεγονός ότι ο όλος σχεδιασμός και η δρομολόγηση των έργων στηρίχθηκε στη πρακτική της διαχείρισης των απορριμμάτων στη σύμμεικτη μορφή τους. Η πρακτική αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πολιτική της διαλογής στη πηγή.  Η αντιπροσωπεία της παράταξης έκφρασε επίσης την αντίθεσή της στο συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που προοιωνίζει τη μεταφορά σημαντικών οικονομικών βαρών  στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.
Στο θέμα της αναστήλωσης του ιστορικού μνημείου της γέφυρας της Πλάκας, η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ έθεσε υπόψη της παράταξης μια ολοκληρωμένη πρόταση του τρόπου και των βημάτων που είναι αναγκαίο να γίνουν προκειμένου η όλη προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία και να μην σκαλώσει σε γραφειοκρατικά εμπόδια και μεμψίμοιρες αντιθέσεις που μπορεί να ανακύπτουν ανάμεσα σε εμπλεκόμενους φορείς. Η αντιπροσωπεία της παράταξης υποσχέθηκε να μελετήσει την πρόταση και να την στηρίξει σε όλα τα επίπεδα στο βαθμό που την υιοθετήσει.
Τέλος η αντιπροσωπεία της παράταξης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την ευγενική και πλήρη ενημέρωση που έτυχε εκ μέρους της Αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, σημείωσε ότι το τοπικό παράρτημα του ΤΕΕ αποτελεί μια πλούσια Τράπεζα Γνώσεων για τα προβλήματα της Περιοχής την οποία οφείλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο οι τοπικοί φορείς για να δρομολογήσουν λύσεις στα προβλήματα και αναπτυξιακή προοπτική στο τόπο.

                                                                                                                          Το γραφείο Τύπου

της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής»
Subscribe to RSS Feed