Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συνάντηση της Περιφερειακής Παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας

Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Απρίλη 2015 αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» αποτελούμενη από το Βασίλη Τσίκαρη, Κώστα Μπασιούκα και Βαγγέλη Κανδρή με τον κ. Παπακίτσο, αναπληρωτή προϊστάμενο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στα Γιάννενα.
Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν το θετικό για τους εργαζομένους έργο του Σώματος Επιθεωρητών στην Ήπειρο από τους συνεχείς ελέγχους των τελευταίων μηνών, καθώς και οι δυσχέρειες που προκαλούν στην αποτελεσματική δράση του Σώματος οι σοβαρές αδυναμίες στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, όπως και οι ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως βοηθητικό. Ακόμα ο κ. Παπακίτσος παρουσίασε μια σειρά προτάσεις και σκέψεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δράσης της Επιθεώρησης Εργασίας.
Από τη μεριά τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ.κ. Τσίκαρης και Μπασιούκας εξέφρασαν την αμέριστη ηθική και πολιτική στήριξη της Παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» στο δύσκολο έργο των Επιθεωρητών, οι οποίοι πολύ συχνά αντιμετωπίζουν απειλές από κυκλώματα ή μεμονωμένους επιχειρηματίες στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν το νόμο. Στάθηκαν ιδιαίτερα στο κομβικό ρόλο που έχει η Επιθεώρηση Εργασίας στην εξάλειψη των φαινομένων «ζούγκλας» που κυριαρχούν στους εργασιακούς χώρους και ζήτησαν από το σώμα Επιθεωρητών εργασίας να εντείνουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να συμβάλλουν στο μέγιστο εφικτό βαθμό στην προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν ότι η έλλειψη ελέγχων δημιουργεί μια ανώμαλη κατάσταση, η οποία λειτουργεί όχι μόνο εναντίον των εργαζομένων, αλλά και εις βάρος των επιχειρηματιών που λειτουργούν νόμιμα και σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ακόμη υπήρξε συμφωνία για το χαρακτήρα της αξιολόγησης των δομών και των υπαλλήλων του δημοσίου, η οποία θα πρέπει να στοχεύει στην προαγωγή του έργου των υπαλλήλων προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.
Τέλος, οι κ.κ. Τσίκαρης και Μπασιούκας μετέφεραν τη σταθερή προσήλωση της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» στο να προβάλλει τα θέματα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε όλα τα επίπεδα και να διεκδικήσει τη λύση τους σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

                                                                                                                          Το γραφείο Τύπου
          της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής»




Subscribe to RSS Feed