Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 30-12-2014 το μεσημέρι λάβαμε ηλεκτρονικά πρόσκληση για συνεδρίαση δια περιφοράς, δηλαδή χωρίς συζήτηση, της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την Δευτέρα 05-01-2015, υπογεγραμμένη από την Πρόεδρο της Επιτροπής κα. Καλογιάννη.
Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε πολύ σοβαρά θέματα για τα οποία θα έπρεπε να αποφασίσουμε, όπως συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το έτος 2015 καθώς και έγκριση 4 προγραμματικών συμβάσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, για την ανακατασκευή 4 γηπέδων ποδοσφαίρου στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων συνολικού προϋπολογισμού 1 περίπου εκ. ευρώ και αποκατάσταση οδού προς αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Σήμερα 05-01-2015 στις 1.15 μ.μ. στείλαμε προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος ηλεκτρονικά την κάτωθι δήλωσή μας αυτολεξεί:
«Δεν κατανοούμε γιατί δεν γίνεται κανονική συνεδρίαση για να εκφράσουμε ερωτήματα στα σοβαρά θέματα που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη και να πάρουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους, να ακολουθήσει διάλογος, να συνδιαμορφώσουμε άποψη και τελικά να ψηφίσουμε.
Η σημερινή μέρα είναι εργάσιμη και για τυχόν απουσίες υπάρχουν και αντικαταστάτες  αν κρίνονται τα θέματα ως επείγοντα.
Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα του Γιαννιώτη Υπουργού Πολιτισμού για την εξυπηρέτηση προσωπικών του επιδιώξεων γίνονται αντικείμενο προς εκμετάλλευση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου και δεν τιμά αυτή η λειτουργία τους πολίτες της Ηπείρου.
Ζητάμε από την Πρόεδρο της Επιτροπής να μας εξηγήσει τους λόγους της σημερινής δια περιφοράς συνεδρίασης της Επιτροπής.
Η παράταξή μας δεν αποδέχεται ούτε και νομιμοποιεί τέτοιες πρακτικές που προσβάλλουν τη δημοκρατία και τις καταγγέλλουμε ως πρακτικές που υποβαθμίζουν τη θεσμική λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για το λόγο αυτό θα τοποθετηθούμε συνολικά με συνέντευξη τύπου για όλα τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης.
                                                                                 
Μετά από αυτή μας την ενέργεια, σήμερα 05-01-2015 στις 3.23 μ.μ., δηλαδή 2 ώρες αργότερα, λάβαμε ηλεκτρονικά νέα πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής την Δευτέρα 12-01-2015, με την ίδια ακριβώς θεματολογία (προστέθηκε 1 ακόμη θέμα), με την επισημείωση ότι η ορισθείσα συνεδρίαση της Επιτροπής για τις 05 Ιανουαρίου 2015 (σημερινή) ματαιώθηκε.
Σαφώς και η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειές μας για περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων.
Δικαιώνει στο ακέραιο τη δέσμευσή μας απέναντι στους Ηπειρώτες για θεσμικές παρεμβάσεις που ως στόχο έχουν να αναβαθμίσουν τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών.
Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί σημαντικό βήμα για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των δημοκρατικών διαδικασιών και της ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της Περιφέρειας Ηπείρου.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους με υγεία και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.
                                                                                 Ιωάννινα 5-1-2015
                                                                   Το γραφείο τύπου της
                                                               ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ           

             
Subscribe to RSS Feed