Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Σήμερα, με ειλικρινή σεβασμό στην παράδοση, την φιλοσοφία, την πνευματικότητα και τον κοινωνικό ρόλο της θρησκείας, επιλέξαμε να τονίσουμε τα πολιτικά χαρακτηριστικά του ρόλου του εκλεγμένου συμβουλου και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, να επισημάνουμε την βαθιά ατομική ευθύνη των δημόσιων προσώπων και να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή -φιλοδοξώντας να την αποκαταστήσουμε και να την υπερασπιστούμε- την σοβαρότητα της δημόσιας αυτοδέσμευσης. Ως αποδεικτικό της ύπαρξης και προάσπισης των αξιών, των αρχών και της κοινωνικής και δημοκρατικής συνείδησης καθεμιάς και καθενός συμβούλου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο ρόλος του συμβούλου είναι πολιτικός, η δουλειά μας τα επόμενα χρόνια στο Περιφερειακό συμβούλιο θα είναι πολιτική και γι αυτά θα κρινόμαστε απ´ τους συμπολίτες μας Ηπειρώτες καθημερινά στη διάρκεια της θητείας μας, τόσο σαν συλλογικότητες όσο και ατομικά.
Αυτά είναι οι βάσεις της σημερινής δημόσιας αυτοδέσμευσης των ανδρών και γυναικών της παράταξής μας.
Μια δέσμευση απέναντι στους συμπολίτες μας, που αποτελεί την σοβαρότερη εγγύηση για τις μάχες που θα δώσουμε για περισσότερη και βαθύτερη ισονομία, διαφάνεια και δημοκρατία, μέσα κι έξω απ´ το συμβούλιο.
Είναι η υπεύθυνη δήλωσή μας για ισχυρό, αποτελεσματικό και ανυποχώρητο μέτωπο, που θα αποκαλύψει, θα απομονώσει, και θα αποδυναμώσει τις δυνάμεις που καλλιεργούν το μίσος, τον φόβο και τον φασισμό.
Για διαρκή αγώνα ανατροπής των δυνάμεων που καλλιεργούν και εντείνουν την ανασφάλεια, την φτώχεια και τη δυστυχία στον λαό της Ηπείρου, υπερασπίζοντας την “ανάπτυξη” των λίγων και φροντίζοντας με καθε τρόπο για την αύξηση της ισχύος και των κερδών τους.



30/8/2014
Όλγα Γεροβασίλη
επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας


Tα ονόματα των 10 συμβούλων, που εκλέγονται από την παράταξή μας, ανά Περιφερειακή ενότητα:

 Όλγα Γεροβασίλη  

Π.Ε. Αρτας
Γιολδάσης Βασίλειος
Ταπραντζή-Κοίλια Πολυξένη (Τζένη)
Γκούντας Κωνσταντίνος

ΠΕ Ιωαννίνων
Τσίκαρης Βασίλειος
Μπασιούκας Κωνσταντίνος
Πάικας Σπυρίδων

ΠΕ Πρέβεζας
Κωνής Δημήτριος
Πάνης Χαράλαμπος (Μπάμπης)

 ΠΕ Θεσπρωτίας
Πάντος Παναγιώτης

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δεσμεύεται ότι θα είναι στο πλάι όλων, φοιτητών, αποφοίτων και γονιών,
στον αγώνα για ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία
GEROBASILI 1 

Η περιφερειακή παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με επικεφαλής την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, συγχαίρει για την προσπάθειά τους όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και τις οικογένειές τους για την στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους.
Εύχεται σε όσους πέτυχαν, η είσοδός τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επίτευξη των στόχων τους. Υπενθυμίζει, σε όσους δεν τα κατάφεραν φέτος, ότι η ζωή μας είναι γεμάτη από εξετάσεις και μικρές δοκιμασίες, αλλά με πίστη στους εαυτούς μας, όρεξη και μεθοδικότητα μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας.
Καλούμε την Πρυτανική αρχή και την διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου να διεκδικήσουν, δυναμικά, περισσότερα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολών και των τμημάτων τους.
Καλούμε την Περιφερειακή αρχή Ηπείρου να εντάξει στο στο νέο αναπτυξιακό 2014 – 2020, πρόγραμμα ανέγερσης νέων εστιών σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου που λειτουργούν ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η περιφερειακή παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δεσμεύεται ότι θα είναι στο πλάι όλων, φοιτητών, αποφοίτων και γονιών, στον αγώνα για ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Καλή δύναμη, λοιπόν, για τις επόμενες μάχες με αισιοδοξία και πίστη.
Αξίζουμε το καλύτερο και θα το πετύχουμε.

28 Αυγούστου 2014
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014


maltempo-gregge-pioggia 
Η περιφερειακή παράταξη “Ήπειρος Ανατροπής” με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει τις επαφές και ενημερωτικές επισκέψεις σε φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής μας προκειμένου να λάβει γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Ηπείρου και να συμβάλλει στην συνέχεια, στην προσπάθεια διαχείρισης και επίλυσης των προβλημάτων με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και προς όφελος των πολιτών.

Την Τρίτη 26 Αυγούστου, περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της παράταξης ‘Ήπειρος Ανατροπής” πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Ιωάννινα και συζήτησαν αναλυτικά ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής της περιοχής μας, όπως οι ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους το θέμα που ανέκυψε με τους βοσκοτόπους και για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Από τη συζήτηση που διεξήχθηκε, αναδείχθηκε ότι η επιλογή των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα να μην προχωρήσουν στην δημιουργία του εθνικού κτηματολογίου εντείνει τα τεχνικής φύσης προβλήματα που αφορούν στην χρήση γης και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων. Σε κάθε περίπτωση όμως το κύριο πρόβλημα των αγροτοκτηνοτρόφων είναι η συνεχιζόμενη καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και η πιστή εφαρμογή της από τους τοπικούς άρχοντες της συγκυβέρνησης που οδηγεί στην οικονομική τους εξαθλίωση, στην εγκατάλειψη των χωριών και την περαιτέρω συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας.

Η περιφερειακή παράταξη “Ήπειρος Ανατροπής”, παλεύει για την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής που θα στηρίζει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους της Ηπείρου. Με παρεμβάσεις και προτάσεις στο νέο Περιφερειακό συμβούλιο θα επιδιώξει την λήψη μέτρων προστασίας του μεσαίου και μικρού παραγωγού – κτηνοτρόφου, που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας.
Subscribe to RSS Feed